Medivoet - praktijk voor specialistische voetzorg
behandeling gelnagels met uv-lamp plaatsen van een beugel logo medivoet wachtkamer met uitzicht op straat
PedicurePodotherapie
Zwemmerseczeem
Zwemmerseczeem is eigenlijk een foutieve benaming het gaat hier namelijk niet om een eczeem maar om een infectie met een huidschimmel. De infectie begint meestal tussen de vierde en vijfde teen. De plek is wit en vaak vochtig, soms met pijnlijke kloven. Ook kan er roodheid, schilfertjes en jeuk ontstaan. Als de infectie niet wordt behandeld kan de schimmel zich uitbreiden over de hele voet en zelfs de nagels aantasten.
Hoe wordt de infectie vastgesteld?
Meestal kan de huisarts of de pedicure ‘op het oog’ vaststellen of het om een huidschimmel gaat. In twijfelgevallen kunnen wij een huidschilfer opsturen naar het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium, u krijgt binnen tien dagen uitsluitsel en een gedegen advies. Zie schimmeldiagnostiek. 
Behandeling
Smeer uw voeten, gedurende twee a drie weken, dagelijks in met een schimmeldodende zalf. Deze kunt u verkrijgen via uw huisarts of pedicure. Daarnaast is het belangrijk uw schoenen en sokken mee te behandelen om herinfectie te voorkomen.
Hoe voorkom ik een voetschimmel?
Een voetschimmel gedijt het beste in een vochtige en warme omgeving. Bovendien is een hoge pH-waarde van de voethuid ook goed voor de ontwikkeling van een schimmel. Om een voetschimmel te voorkomen of zo snel mogelijk te genezen kunt u de volgende aanwijzingen in acht nemen: