Medivoet - praktijk voor specialistische voetzorg
behandeling gelnagels met uv-lamp plaatsen van een beugel logo medivoet wachtkamer met uitzicht op straat
PedicurePodotherapie
Kalk/Schimmelnagels
Meestal wordt een schimmelnagel ook kalknagel genoemd maar er is een wezenlijk verschil
Kalknagels
Een kalknagel is een sterk verdikte nagel met een witte of geelachtige verkleuring. In de lengte kunnen strepen en ribbels voorkomen. De oorzaak is meestal een verminderde voedingstoestand van de nagels veroorzaakt door ouderdom of suikerziekte. Ook kunnen medicijnen of eczeem een rol spelen.
Behandeling
Zijn uw kalknagels het gevolg van medicijngebruik dan zullen na het stoppen van uw medicijn de nagel meestal weer gezond uitgroeien. Ligt de oorzaak echter in een verminderde voedingstoestand van de nagel dan kan er geen sprake zijn van ‘genezing’. Voor een mooier resultaat kunt u wel de nagels dunner laten frezen en polijsten waarna u ze zonder problemen kunt lakken.
Schimmelnagel
Een schimmelinfectie is een nagel die geïnfecteerd is door een schimmel en heeft een doffe, brokkelige en soms verdikte nagelplaat die geelbruin kan verkleuren. Een infectie begint meestal aan de grote teen met een witte of gele plek aan het nageluiteinde of zijkant van de nagel. Deze fase van een schimmelinfectie kan wel jaren duren, maar uiteindelijk zullen in de meeste gevallen ook de andere teennagels geïnfecteerd raken. Ook zal de infectie zich over de gehele nagel gaan uitbreiden en kan de nagelplaat zich zodanig verdikken dat dit pijnklachten kan geven. Schimmelnagel voor de behandeling ...en na het verwijderen van zoveel mogelijk geïnfecteerd weefsel
schimmelnagel voor de behandeling...
...en na verwijderen van zoveel mogelijk geinfecteerd weefsel
Een schimmelnagel of een kalknagel?
Wilt u zekerheid of u te maken heeft met een schimmelnagel of een kalknagel dan kunt u dit laten testen. Zie schimmeldiagnostiek.
Behandeling
Een schimmelnagel gaat nooit vanzelf weg, wilt u van uw schimmelnagels verlost worden dan kunt u kiezen tussen verschillende behandelingsmogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk dat u de pedicure bezoekt.