Medivoet - praktijk voor specialistische voetzorg
behandeling gelnagels met uv-lamp plaatsen van een beugel logo medivoet wachtkamer met uitzicht op straat
PedicurePodotherapie
Ingroeiende teennagel
Een ingroeiende teennagel, erg pijnlijk en meestal voorkomend aan de grote teen. De klachten ontstaan door onjuist knippen, verkeerd schoeisel, maar het kan ook een kwestie van aanleg zijn (b.v. een krulnagel). Als ingroeiende nagels niet of slecht behandeld worden, kunnen ernstige ontstekingen ontstaan waardoor een operatieve ingreep vaak het gevolg is. Ga dus op tijd naar de pedicure dan is een operatie in de meeste gevallen te vermijden.
Hieronder volgen enkele behandelingsmogelijkheden.
Copoline:
Na het verwijderen van overtollig eelt uit de nagelwal wordt een klein stukje gaas (copoline) zodanig onder de nagelhoeken gebracht dat de druk van de nagel in de huid wordt verminderd. Aangezien de copoline een aantal weken op zijn plek blijft, is dit meestal een afdoende oplossing bij minder ernstige klachten.
BS-spange:
Dit is een platte kunststof strip die m.b.v. lijm op de nagel wordt bevestigd. Na het aanbrengen, is de van oorsprong rechte spange, net als de nagel licht gebogen. Aangezien hij zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm zal de spanning die dit met zich mee brengt de nagel licht uit de nagelwal trekken en zo de nagel corrigeren. De spange kan worden toegepast bij brokkelige of poreuze nagels en is geschikt voor diabetes patiënten. Deze techniek is zeer geschikt in combinatie met onderstaande beugel.

 

Nagelbeugel:
Dit wordt ook wel de veertjestechniek genoemd. Een klein metalen draadje (veertje) wordt op maat gemaakt waarna aan de uiteinden kleine oogjes worden gebogen. Deze worden achter de nagelhoeken gehaakt en de beugel wordt over de nagel geschoven waarna deze wordt vastgezet met kunsthars. Het van oorsprong rechte beugeltje, is nu net als de vorm van de nagel, licht gebogen. De trekspanning die dit  veroorzaakt zorgt ervoor dat de nagel iets uit de nagelwal wordt getild waarna u onmiddellijk pijnvrij bent. Elke 6 weken wordt de beugel losgemaakt en naar achteren verplaatst. De totale behandeling duurt 3 tot 6 maanden afhankelijk van welk doel men wil bereiken. De nagelbeugel kan in de meeste gevallen zonder problemen worden toegepast. Alleen bij diabetes patiënten moet uiterst voorzichtig te werk worden gegaan en gebeurt dit altijd in samenwerking met de huisarts.
3TO-Spange: Wij hebben besloten deze behandeling in onze praktijk niet meer aan te bieden.
Dit is ook een nagelbeugel van staal. De 3TO-Spange bestaat echter niet uit een stuk, maar wordt in gedeelten op de nagel aangebracht. De werking is hetzelfde als aan bovenstaande beugel, echter bij meer gecompliceerde problemen is deze beugel beter toepasbaar. Denk hierbij aan zware ontstekingen of aan een eenzijdig diep weggeknipte/weggescheurde nagel.