Medivoet - praktijk voor specialistische voetzorg
behandeling gelnagels met uv-lamp plaatsen van een beugel logo medivoet wachtkamer met uitzicht op straat
PedicurePodotherapie
Diabetische voetbehandeling
Voetbehandeling door een pedicure met erkende opleiding "voetverzorging bij diabetes".
Aandacht voor uw voeten is belangrijk, zeker als u diabetes heeft. Op den duur kunt u namelijk te maken krijgen met de vervelende gevolgen van diabetes, ook wel late complicaties genoemd. Problemen aan de voeten is er daar een van. Te vaak een hoge bloedglucose kan op den duur de zenuwen beschadigingen. Dit kan leiden tot minder gevoel in uw voeten waardoor u warmte of pijn minder of helemaal niet voelt. Hierdoor is de kans op een infectie groter, omdat u bijvoorbeeld een wondje of likdoorn helemaal niet voelt. Te vaak een hoge bloedglucose tast ook de bloedvaten aan. Het bloed kan niet meer optimaal door het lichaam stromen, wat kan resulteren in een slechte wondgenezing.
De pedicure kan op belangrijke wijze bijdragen aan het voorkomen van voetproblemen. Door de behandeling uit te laten voeren door een pedicure met de aantekening ‘Diabetische Voet’ verzekerd u zich van kwaliteit en in de meeste gevallen een vergoeding door uw zorgverzekeraar.
Werkwijze
Bij uw eerste bezoek wordt uw clientenkaart ingevuld. Eens in het jaar worden uw voeten gescreend. Hierbij wordt o.a. een blauwdruk van uw voeten gemaakt, zodat wij drukpunten kunnen opsporen en kunnen controleren of er standsveranderingen van de voet hebben plaats gevonden ten opzichte van de laatste screening. Er worden enkele vragen gesteld, en het oppervlakkige en diepe gevoel wordt getest waarna alles op een formulier wordt genoteerd. Op deze wijze kunnen negatieve veranderingen tijdig worden gesignaleerd en kunnen wij u terugverwijzen naar uw huisarts.
Behandeling
Adviezen voor voetverzorging
Adviezen voor nagels knippen
Adviezen voor sokken
Adviezen voor schoenen
Adviezen voor bewegen